Supplementen

Wanneer uw paard net dat beetje extra ondersteuning nodig heeft, brengen onze supplementen oplossing.  Graag helpen en adviseren we u met de selectie van het gepaste supplement voor o.a.:

* maag en darmen
* weerstand en welzijn
* huid en hoeven
* luchtwegen

Supplementen voor maag en darmstelsel

Pro-Ferm is een ideale aanvulling op het dagelijkse voeder van paarden. Het ontstaat door de gecontroleerde fermentatie van speltzemelen door effectieve Microorganismen (EM). De combinatie van pre- en probiotica in levende vorm zorgt ervoor dat er heel wat interessante stofwisselingsproducten in Proferm aanwezig zijn; antioxidanten, organische zuren en andere bio- actieve stoffen. Deze zorgen ervoor dat er naast een verhoogde voederopname en -verteerbaarheid ook een verhoogde smakelijkheid van het voeder optreedt. De algemene conditie en weerbaarheid van het dier nemen toe alsook wordt de darmflora versterkt. 

Floris Gastro Reset Pellets is een symbiotisch supplement welke bestaat uit een mix van bioactieve ingrediënten. Via een speciaal fabricageproces zijn de pellets koudgeperst zonder daarbij dragerstoffen te gebruiken. Hierdoor wordt de integriteit van ieder afzonderlijk bestanddeel gewaarborgd. Het gebruik van Floris Gastro Reset Pellets draagt bij aan een betere conditie, een sterker immuunsysteem, verlaagt het risico op maag- en darmstoornissen en geeft een betere opname van voedingsstoffen. 

Vlozaad is puur en zuiver, zonder toevoegingen. Vlozaad is veilig te gebruiken en niet irriterend. Door de grote hoeveelheid vezels stimuleert psyllium/ vlozaad de spijsvertering en bevordert een natuurlijke stoelgang. Vlozaad wordt aangeraden bij zandeters omwille van zijn darm reinigend effect. 

Verm-X brokjes hebben als missie  ervoor te zorgen dat dieren gezond blijven en een gezonde darmflora en -hygiëne krijgen én behouden. Deze producten zijn een aanvullend diervoeder voor paarden ter verzorging van de darmen. Verm-X bestaat uit diverse kruiden die normaal gesproken door het paard gegeten zouden worden in de natuur. Let op: Dit product is niet vergelijkbaar met een regulier ontwormingsmiddel. Wanneer u Verm-X toch wilt gebruiken als vervanging hiervoor, dient u wel regelmatig mestonderzoek te laten uitvoeren door uw dierenarts.

Supplementen voor weerstand en algemeen welzijn:

Equisel pellets: natuurlijke vitamine E uit plantaardige bronnen bestaat uit de zuiver tocoferol het enige isomeer van RRR-tocoferol dat in de natuur voorkomt. Aangevuld met een gepatenteerde organische bron van selenium. Selenium heeft positieve eigenschappen, waaronder het beschermen van lichaamscellen tegen oxidatieve stress.

Zeewier van EquiFyt bevat met blaaswier en kelp zeegroenten van topkwaliteit, geoogst aan zuivere Bretoense kusten. Zeewieren zijn een rijke organische bron van mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren. Het dagelijkse toevoegen ervan aan het voer van uw paard bevordert in de eerste plaats de algemene stofwisseling, wat zich zal vertalen in meer vitaliteit en een betere conditie. Ook gaat de vacht meer glanzen en verbetert de kwaliteit van de nagels. Tenslotte ondersteunen de zeewieren ook de lichaamseliminatie. 

Himalaya liksteen komt uit de Himalaya, is onbehandeld natuurzout en bevat veel verschillende mineralen en metalen sporenelementen. De ideale liksteen bestaat niet want de behoefte van de dieren verschilt per individu en ook nog eens van moment tot moment. Daarom het advies om minstens 3 verschillende Himalaya stenen op te hangen, liefst van uiteenlopende kleuren, voor een gevarieerd keuze aanbod in verschillende combinaties van mineralen. De kleur van de steen zegt iets over de minerale en metalen verhoudingen, iedere steen is anders zelfs bij bijna dezelfde kleur, het is tenslotte een natuurproduct. Soms blijft een steen lang niet gebruikt, toch laten hangen want er komt een moment dat ... Laat de dieren zelf maar kiezen zij weten het beste wat ze nodig hebben. 

Supplementen voor huid en hoeven:

Lijnzaadolie ondersteunt een gezonde en glanzende vacht bij uw paard of pony. Dit aanvullend diervoeder is gemaakt van de koudgeperste zaden van Linum usitatissimum L., ofwel vlas. Door het koud persen blijven belangrijke voedingsstoffen behouden en is de lijnzaadolie rijk aan essentiële vetzuren en vitaminen A, E en D. 

Bionit-S draagt bij tot goede hoorn- en haargroei. Bionit-S is een kleigesteente met een hoog absorptievermogen dat rijk is aan basische mineralen en sporenelementen. De basische elementen bufferen de darmaciditeit waardoor de darmflora ongestoord kan blijven werken. Tal van schadelijk stoffen (ammonium, zwavel en mycotoxines) worden gebonden, wat de lever ontlast. Een dagelijkse toevoeging van Bionit-S aan het rantsoen resulteert in een vertraagde darmpassage waardoor de voedingstoffen optimaal geabsorbeerd worden en de mestconsistentie verbetert. Daarnaast bevat Bionit-S 57% Siliciumdioxide van natuurlijke oorsprong. Silicium is essentieel voor de opbouw van celwanden, de opbouw van bindweefsel, de haar- en hoorngroei en de hoefkwaliteit.

Supplementen voor luchtwegen:

Fenegriek: zuivere fenegriek zaden, alom gekend voor zijn verzachtende werking op de luchtwegen. Stimuleert tevens de melkproductie bij lacterende merries.

Lik emmer met een mengsel rijk aan mineralen, vitaminen en sporenelementen. Bevat tevens kruiden die een positief effect hebben op de luchtwegen en algemeen welzijn van het paard. • Ideaal voor gebruik in de wei, in de box of paddock • Een bijkomende dosis van mineraalvoeder of concentraten is niet meer noodzakelijk • Verpakt in een food-safe voerbak, die dan verder kunnen worden gebruikt