Voeders

Wij hebben voor ieder wat wils: van jonge veulens tot paarden op meer gevorderde leeftijden. Kom dus gerust eens langs voor een goed advies op maat en een blik op ons gamma. U zal verbaasd zijn door ons ruim assortiment en onze graanvrije producten. We verdelen ondermeer volgende kwaliteitsmerken:

* EQUIFYT
* HAMCO Horse Care
* CARLI wafer
* HORSE balance

EquiFyt™:

Dit merk focust zich de laatste decennia op het optimaliseren van de fysische en psychische gezondheid van het paard door middel van voeding. EquiFyt™ paardenvoer is volgens een uniek concept samengesteld. Centraal hierbij staat een goede gezondheid op basis van een energetisch uitgebalanceerde voeding, rekening houdend met de 4 seizoenen en actuele klimaatsveranderingen.

Als pionier in deze materie sinds 2003 stellen wij de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van granenvrije voeding en muesli’s aan u voor. EquiFyt™ brengt een evenwichtig assortiment op de markt dat het hele jaar door rekening houdt met de seizoensgebonden behoefte, het prestatieniveau en de leeftijd van het paard. Bij het samenstellen van de formules is alles erop gericht om de ‘Qi’ of levensenergie van het paard gunstig te beïnvloeden. Het voer zorgt ervoor dat uw paard energetisch in balans blijft, of bij afwijking ervan zal het de balans herstellen. De ‘Fyt’ uit EquiFyt™ verwijst naar Fytotherapie; het gebruik maken van de natuurlijke werking van planten om een optimale gezondheid na te streven.

Een greep uit onze EquiFyt™ bestsellers: Pre-active, Alfa-blend, Green-Power, Zupa, Aspero, Herbs, Pre-Alpin-Senior, ...HAMCO Horse Care

Hamco staat bekend om zijn onderscheidende paardenvoerproducten en het leveren van maatwerk. Bij Hamco stemmen we de voeding van een paard af op basis van zijn aanleg en de te verrichten arbeid. We houden dus rekening met de intensiteit van training en maken daarbij onderscheid tussen paarden die van zichzelf veel of juist weinig energie hebben en de wijze waarop van nature het zenuwstelsel wordt geprikkeld.

In overleg stemmen we op basis van de aangedragen informatie over het paard de voeding af. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft Hamco een geheel eigen en gevarieerd assortiment paardenvoeding ontwikkeld.

Aangezien ruwvoer het fundament van een gezond paard blijft, is ons ruwvoerassortiment het uitgangspunt. Onze ruwvoerproducten bestaan uit mengsels, die inspelen op het type paard en de te verrichten arbeid.

Daarnaast kan krachtvoer nodig zijn om een paard op zijn juiste energieniveau te brengen of voor de opbouw van zijn spieren. Ook hiervoor heeft Hamco een gevarieerd assortiment op de markt gebracht. Maak kennis met onze producten en laat je overtuigen door het resultaat! 

Een greep uit onze HAMCO bestsellers: Ruwvoer Mix, Structuur Mix, Hunter Mix, First Care, Vita-P (plus),...


CARLI Wafer™:

Is een natuurlijk alternatief op basis van luzerne, spelt en kruiden.  De belangrijkste kenmerken van Carli wafers op een rij:

* 100% biologisch, zonder toegevoegde suikers!
* werkt zuiverend en weerstandsverhogend
* ideaal voor paarden met kolieken of gevoelige spijsvertering
* ideaal bij kauwproblemen indien vochtig gemaakt
* verlengde kauwduur stimuleert de vertering en gaat stalondeugden of verveling van de paarden tegen

Carli Wafer is een vezelrijke, goed verteerbare en uitgebalanceerde voeding voor paarden. De in Carli Wafer verwerkte luzerne vindt haar oorsprong in midden Italië: vanwege de gunstige weersomstandigheden en bodemsamenstelling kan onze luzerne groeien zonder gebruik van chemische meststoffen, pesticiden of grondirrigatie. Op deze manier hopen wij mee te bouwen aan een meer milieuvriendelijke wereld waarbij de natuur centraal staat. Naast luzerne vindt men in Carli Wafer ook diverse grassoorten, spelt, brandnetel en klei.

Opmerkelijk is ook dat Carli Wafer uitermate geschikt is voor oudere paarden en pony’s. Indien het oudere paard over onvoldoende kauwvermogen beschikt (verzwakt, slechte tanden) dan kunnen de voedingsstoffen van Carli Wafer toch nog worden geassimileerd door Carli Wafer nat (als slobber) te voeren.

Verder is Carli Wafer tevens optimaal als vervanging van hooi of voordroog aangezien de kwaliteit van het product steeds constant is, wat voor hooi of voordroog vaak niet het geval is.

HORSE Balance:

Het Horse feed van Horse Balance is een topvoeder! Echte topkwaliteit voor een correcte prijs. Het gamma is beperkt, doch zeer volledig en prijs/kwaliteit niet te evenaren.

Het gamma: Sport korrel, sport korrel zonder haver, dressuur muesli, onderhoudsmuesli, merrie en veulen brok.Leveringen

Graag leveren wij uw bestelling tot aan huis/stal.

Levering van voer, gebeurd pas bij een bestelling vanaf 10 stuks.

Dienen we kilometer vergoeding te rekenen aan 0,5€/km ( eerste 5km zijn gratis)

Bestelling van 40 zakken of meer = levering GRATIS

Equifyt - Agrobs