Dendermondsesteenweg 322 - Sint-Niklaas
[email protected]

CONTACTEER ONS
0495 45 94 55

Weide

Een paard is een herbivoor wat wil zeggen dat deze een planteneter is. Omgezet naar mensentaal wil dit zeggen ruwvoeder =  gras, voordroog, hooi, stro en ter variatie boomschors, taken, wortels, ... .

Dat het ruwvoer (gras, voordroog, hooi, ... ) van een zeer goede kwaliteit dient te zijn voor een gezond paard te hebben is niet meer dan logisch, toch?

Daarom opteren wij voor een natuurlijk en duurzaam weidebeheer. Natuurlijk en duurzaam weidebeheer richt zich in de eerste plaats op bodemverbetering: het zorgt voor een toename van de biologische activiteit en humusopbouw in de bodem, wat zal leiden tot duurzame bodemvruchtbaarheid. Hoe u dit kan bekomen lichten wij graag toe. Dit kan ter plaatsen bij u op de weide (advies op maat) of kom gerust langs bij ons in de winkel.

Hier alvast enkele tips voor een duurzaam weidebeheer:

  • Inzaaien met geschikte grassen, bloemen en kruiden, zorgt voor een weide met een grote diversiteit die bijdraagt aan de gezondheid van uw dier.
  • Geen chemische bemesting (N-P-K) maar gebruik stalmest, liefst uw eigenstal mest. Dit brengt humus en biologisch leven aan.
  • Belucht tijdig uw weide. (Hoe? zie bodembeheer)
  •  Klik hier voor onze presentatie die wij ook graag bij u komen geven!