Evenementen

Hier vindt je steeds info over diverse evenementen die we volgen of organiseren

17 en 18 Maart OPENDEUR

Van harte welkom in onze gezellige winkel, kom langs en ontdek wat wij voor u en uw paarden kunnen betekenen.   

Wij voorzien een hapje en drankje aan democratische prijzen. De opbrengst gaat naar een goeddoel dat ons persoonlijk erg aanbelangt, namelijk 'Kristof's eetfestijn'.

Onze leveranciers zullen hier aanwezig zijn om een extra woordje uitleg te geven over hun producten. 

Carcasport is op 17 en 18 maart aanwezig met haar Borduurtoestel en wij voorzien prachtige dekjes en fleecedekens om te laten personaliseren.

Pro selected onderleggers LJ leathers

 

17 maart: Dag van de voeding

11:00-12:00: Demo maten en gewichten

Zelf geven we graag een demo over maten en gewichten. Wat heeft een gemiddeld paard van 600kg nodig? Hoeveel is nu 12kg hooi? Hoeveel is 1 schep krachtvoer? etc.

16:00–18:00: Voordracht voeren of voeden?

Gegeven door Gerrit Van Ham. Als u wil weten hoe en waarom voer de prestaties kan beïnvloeden dan is deze voordracht zeker een must. Gerrit is zoals wij het in de volksmond graag zeggen een 'vak idioot'. Zelf heeft hij alles geleerd door te vallen en opstaan en heeft hij reeds meerdere ruiters en paarden mogen begeleiden van top sport tot recreatie. 

 

18 maart: Dag van de weide

11:00-12:00: Demo doorzaaien

14:00-15:00: Demo ‘Paaltje klop’

Tijdens de demo's doorzaaien en paaltje klop vindt u ons achteraan op de weide waar we graag ter plaatsen meer info geven over bemesten, begrazen, zaaien,...


16:00-18:00: Voordracht weidebeheer

Deze dag sluiten we af met de presentatie van Agriton over weidebeheer. Een must hear als je op een verantwoorde manier wil omgaan met uw bodem en uiteraard het rendement van uw weiland wil verhogen.