Evenementen

Hier vindt je steeds info over diverse evenementen die we volgen of organiseren

Weilanddag: 

31 maart 2019

waar? 

In de winkel Natuurlijk Goed, dendermondsesteenweg 322, 9100 Sint-Niklaas


Wanneer? 

zondag 31 maart 2019 van 9:30 tot 17:00


Hoe?

3 infomomenten die steeds worden afgesloten met een praktisch gedeelte 

we gaan van start om 10:00 met de lezing 'Vruchtbare bodem voor vruchtbaar gras'. Dit sluiten we af met de demo 'opstarten van een BOKASHI hoop'. Wat BOKASHI is en wat dit betekend voor een vruchtbare bodem kom je uiteraard te weten tijdens de lezing. Tijdens deze lezing gaan we dieper in op het equibiome gamma.

Na de middag pauze gaan we van start om 12:30 met de lezing over giftige planten. We gaan iets dieper in op de wilde giftige planten en de gevolgen. Ook bekijken we een aantal vaste sierplanten. Deze lezing sluit direct aan met de lezing over gras. Welke soorten gras zijn er? welke zijn geschikt voor paarden? wat met kruiden? wanneer en hoe zaaien we het best? Als afsluiter is er een demo doorzaaien.

Om 15:00 geven we een extra woordje info over de verschillende manieren van afspannen (schrikdraad, hippo safety fence) en natuurlijke omheiningen (post and rail, hegen en hagen). Een knipoog naar landschapselementen integreren in weides gaan we zeker niet vergeten. De dag sluiten we af met een demonstratie paaltje klop.


Tijdens de lezingen en demo's kan u vrijblijvend ons machinepark bezoeken en voorzien wij infostanden van onze merken.


Praktisch:

Voor iedere deelnemer aan een lezing voorzien we een goed gevulde goodie bag. Hiervoor vragen we om opvoorhand in te schrijven via [email protected] liefst met de melding welk infomoment(en) u graag zou bij wonen.

Over de middag en tijdens de lezingen is er een gratis consumptie voorzien. 's middags zijn er belegde broodjes aan een democratische prijs.

Honden zijn aangelijnd welkom, de skip and skoop zal klaar staan. Wel rekening met houden dat er minstens 1 peuter aanwezig zal zijn.


Inkom: Gratis